Tips voor het oplossen van een rubiks cube

Een top Breinbreker is de rubiks cube. Iedereen kent hem wel. Ik durf zelfs te wedden dat het merendeel van de mensen die dit artikel nu lezen een rubiks cube in hun bezit heeft gehad. Dat irritante blok met al die gekleurde blokjes erin die je altijd hoofdpijn bezorgde tijdens het oplossen. Hoe je een rubiks cube sneller op kan lossen lees je hieronder!

Middelste vakje

Voordat je helemaal in paniek raakt door alle vakjes en kleurtjes heb ik een slimme tip voor je. De kleuren van de rubiks cube kan je als houvast gebruiken voor het oplossen van de rubiks cube. Ook al heeft ieder vlak allemaal verschillende kleurtjes op het moment dat je rubiks cube nog niet opgelost is, staat de kleur die het vlak moet zijn eigenlijk al vast. Je kan niet zelf kiezen welke kleur je aan welk vlak geeft. Ondanks dat een vlak misschien al 4 keer rode vakjes heeft hoeft dat niet te betekenen dat dat vlak rood hoort te zijn. Om te weten welke kleur welk vlak moet zijn kijk je naar het middelste vakje. Het middelste vakje van een vlak van de rubik’s cube kan je niet veranderen. Dat vakje staat vast en kan niet gedraaid worden naar een andere positie. Aangezien het vakje vaststaat staat de kleur van dat vakje natuurlijk ook vast. Aan de kleur van het middelste vakje kan je dus zien welke kleur het gehele vlak moet worden.

Video’s

Het oplossen van een rubiks cube leer je niet zo een twee drie. Het vergt oefening en herhaling. Naast het zelf proberen uit te zoeken wat waar hoort en hoe je de rubiks cube kan oplossen zijn er ook andere mogelijkheden. Je kan natuurlijk ook video’s gaan opzoeken met tips en tricks. Deze video’s laten verschillende manieren en tactieken zien waarmee je rubiks cube het beste en het snelste kan oplossen. Zo vind je zelfs stappenplannen over hoe je de rubiks cube het beste kan aanpakken. Dee video’s kan je keer op keer bekijken totdat je het begrijpt. Houd je rubiks cube in de hand en neem de tips maar over! 

Pauze

Oké je wilt het niet toegeven maar stel hè, stel dat het nog steeds niet lukt. Ook niet met behulp van de video’s heb ik een top tip voor je. Schaf even lekker een pauze in. Ga iets anders doen en denk niet meer aan vierkantjes en kleuren. Op deze manier kunnen je hersenen lekker ontspannen en straks weer uitgerust en fris beginnen met het puzzelen. Op het moment dat je te lang met iets bezig bent kan je concentratievermogen erg omlaag gaan en ook al blijf je ernaar kijken, je hersenen zullen niet alles opnemen. De dingens die je normaal gesproken niet over het hoofd zou zien ga je dan wel over het hoofd zien. Bovendien bestaan er nog veel meer puzzels om je hersenen op een leuke manier mee te trainen.