Pokemon Nest in Pokemon Go vinden

Een Pokemon Nest vinden? Ja dat wil iedereen wel. Een Pokemon Nest is iets wat we de laatste tijd veel tegenkomen. Kort samengevat komt het neer op de volgende situatie die je wellicht zelf ook wel herkend: Johan, een Pokemon Go speler uit Nederland (amsterdam) viel het op dat er in zijn buurt vaak dezelfde Pokemons voorkwamen. Het ging om Weedle. Telkens als hij thuis kwam en de App opende kon hij wel een of twee Weedles vangen. Martin uit Zwolle vertelde ons hetzelfde verhaal maar het ging dan over Pidgey’s. Duidelijk is dat er blijkbaar een verband is tussen locatie en pokemons. Dit duidelijk op het bestaan van Pokemon Nests.

Waar vind ik een Pokemon Nest?

Er bestaat geen kaart met daarop een overzicht van alle nesten. Eigenlijk bestaan nesten ook niet in visuele vorm. Het is puur een samenvatting voor het fenomeen dat we hebben geconstateerd. Het blijkt zo te zijn dat bepaalde pokemons steeds te vinden zijn op dezelfde plek. Dit heeft als voordeel dat je er veel van kunt vangen en dus snel kan evolueren. Zeldzame Pokemon zitten hoogstwaarschijnlijk ook in zo’n nest, maar die nesten zijn veel kleiner. Dit doen de ontwikkelaars om deze Pokemons wat exclusiever te maken.

Verandering in de Pokemons nesten

Na de recente Pokemon go update is er echter iets veranderd. Het lijkt erop dat de app is aangepast. De Pokemon nesten zijn verplaatst! Pokemons die normaal gesproken altijd bij jou thuis te vangen waren zijn er niet meer. Ze zijn ingeruild voor andere Pokemons. Waarom dit precies is gedaan is nog niet bekend. Een voor de hand liggende reden zou kunnen zijn dat de developers je meer kans willen geven om alle Pokemons te kunnen verzamelen en zo de game aantrekkelijk te houden. Hoe dit in de toekomst zal ontwikkelen is niet bekend.

Een pokemon nest doorgeven
Woon jij in de buurt van een Pokemon Nest? Dan kun je deze informatie delen met andere spelers door de lokatie hieronder te vermelden in een reactie. Door het uitwisselen van Pokemon gebieden kun je andere spelers helpen bij het compleet maken van hun pokedex.