Pokemon Go speel je ook op vakantie

Wie veel Pokemon Go speelt weet vaak een aantal plekken waar veel Pokemon zitten en waar je dus veel kunt vangen. Na een tijdje kan het zijn dat je een beetje uitgekeken raakt op jouw eigen omgeving en alle Pokemon uit jouw buurt wel in je Pokedex hebt staan. Je kunt er voor kiezen om met de fiets of de auto naar een dorp verder te rijden, maar grote kans dat je daar niet veel andere Pokemon zult vinden. Een leuke manier om aan nieuwe Pokemon te komen is het spelen van Pokemon Go op je vakantiebestemming. Over de hele wereld vind je Pokemon Centers en loop je waarschijnlijk Pokemon tegen het lijf die je in Nederland niet kunt vinden. Dit spel is er geschikt voor een beetje amusement tijdens je reis.

Pokemon op speciale plekken

Het leuke aan Pokemon Go is dat je op speciale plekken ook speciale Pokemon kunt vinden. Als je op vakantie bent in een gebied met veel water, dan is de kans groot dat je veel water Pokemon kunt vinden. Aan het strand of aan een groot meer kan het zomaar zijn dat je een Squirtle tegenkomt. Ben je niet in de buurt van de zee maar ligt jouw vakantiebestemming midden in een groot bos? Dan is de kans dat je hier gras Pokemon vindt een stuk groter. Kijk dus goed in de buurt van jouw verblijf wat er in de regio allemaal te vinden is!

Gebruik data uit je bundel

Als je binnen de EU op vakantie gaat, kun je gewoon Pokemon Go spelen zonder dat je veel data kosten maakt met jouw smartphone. In de EU landen kun je namelijk gebruik maken van de belminuten en MB’s uit jouw bundel die je in Nederland ook gebruikt. Hiermee ben je dus niet afhankelijk van een wifi netwerk of een speciale buitenlandbundel die je moet aanschaffen. Dus of je nu op de camping in Spanje zit, in een hotel in Zuid-Frankrijk of op een vakantiepark in Italië, door heel Europa kun je Pokemon Go spelen.