Pokémon Go, hoe werkt het?

Pokémon Go, hoe werkt het? Je hoort de afgelopen dagen enorm veel over deze nieuwe App. Hoewel Pokemon Go officieel nog niet eens gelanceerd is in Nederland, zijn er al vele spelers die het spel gedownload hebben. Bekijk de pagina Pokemon Go downloaden voor meer informatie hoe dat werkt. Maar wil je eerst weten wat het spel precies inhoudt, en hoe het werkt? Dan vind je in deze post een korte introductie van het spel. Let op: Pokemon Go kan enorm verslavend zijn 😉

1. Hoe werkt Pokémon Go?
Pokémon Go is een enorm vernieuwende App. Dat komt omdat het een zogeheten “augmented reality” spel is. Het speelveld is buiten! Zodra je de applicatie opent gaat je camera aan. Op het scherm van je telefoon zie je vervolgens niet alleen het beeld wat je camera opvangt, je ziet er ook extra elementen die met het spel te maken hebben. Op het moment dat er, op basis van jouw locatie, een Pokemon in de buurt is, dan zie je deze ook daadwerkelijk op je telefoon staan. Je kunt de Pokemon vervolgens vangen door er een virtuele Pokéball naartoe te gooien.

2. Wat is het doel van het spel?
Nu je weet hoe Pokemon Go werkt, ben je natuurlijk benieuwd wat nu eigenlijk het doel van het spel is. Eigenlijk is dat heel simpel: Probeer alle Pokmeon figuren te vangen. Dat zijn er in totaal zo’n 150. Het is een enorme uitdaging om alle Pokemon figuren te vangen. Hoe werkt het? Je moet namelijk daadwerkelijk de straat op om dit te realiseren. En niet elke Pokemon laat zich even makkelijk vangen.

3. Wat is er precies zo gaaf aan Pokemon Go?
Het leukste aspect van Pokemon Go is dat dit spel zich zo goed aanpast aan jouw omgeving. Hoe dat werkt? Nou om heel praktisch te zijn: in de buurt van water bevinden zich daadwerkelijk Pokemon figuren die “in het echt” ook bij het water leven. In bosrijke omgevingen vind je weer meer insectensoorten en dergelijke.

4. Kan ik ook samen spelen met andere spelers?
Ja, jet kunt ook samen spelen met andere Pokemon Go players. Je kan namelijk een van de drie teams joinen. Er zijn nu 3 verschillende teams: blauw, rood en geel. Hoe werkt het joinen van een team? Zodra je level 5 hebt bereikt kun je 1 van deze 3 teams kiezen. Vervolgens kun je samen met je teamgenoten bepaalde “monumenten” veroveren. Een voorbeeld van zo’n monument is het Centraal station in Haarlem.

5. Zitten er ook gevaren aan Pokemon Go?
Ja, het spel is enorm verslavend. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan in het verkeer. Hoe dat werkt? Nou, eigenlijk heel simpel. Spelers kijken alleen maar naar hun scherm, en zien niet wat er om hen heen gebeurt. De eerste Pokemon-slachtoffers zijn al bekend. Kijk dus goed uit en speel verantwoord.