Ontdek alles wat je over een RJ45 connector moet weten

Overweeg jij om een RJ45 connector te halen voor jouw patchkast? Deze patchkast accessoire is zeker handig om te hebben. Krijg jij echter het gevoel dat je nog niet genoeg weet over deze connector? Dan is deze blog de perfecte plek voor je. Je komt hier namelijk achter alles wat je moet weten over dit type connector. Daardoor weet je precies wat je aan deze patchkast accessoire hebt en of het aanschaffen ervan een goed idee is.

De betekenis van een RJ45 connector

Weet je niet precies wat een RJ45 connector is? Zoals de naam al suggereert is dit een accessoire dat een computer verbindt met een lokaal internetwerk. RJ45 staat voor Registered Jack-45. Deze naam verwijst naar het patroon van de bedrading in de connector. Een connector van het type RJ45 fungeert dus als een interface dus een LAN en een computer.

Waar deze connector voor wordt gebruikt

Een RJ45 connector beschikt over meerdere functies. Ten eerste stelt het een computer in staat om verbinding te maken met een LAN netwerk. Daardoor heeft een computer ineens toegang tot het internet, met als gevolg dat er allerlei functies mogelijk zijn voor de computer om uit te voeren. Een andere functie is om andere apparaten toegang te verlenen tot het lokale internetnetwerk. Denk dan aan apparaten als printers of bepaalde modems. Ook netwerkopslag apparaten kunnen gebruik maken van deze functie.

Voordelen van deze connector?

Een RJ45 connector beschikt over talloze voordelen. Ten eerste staat deze connector garant voor hoge internetsnelheden. Dit komt doordat het een computer zonder kabels laat verbinden aan het LAN netwerk. Dit is vele malen efficiënter dan een kabel zou zijn. Zo heb je ineens internetsnelheden waar je u tegen zegt. Een ander voordeel is dat deze connector erg eenvoudig is om te installeren. Het is vrij duidelijk op welke plekken van een apparaat deze connector geïnstalleerd moet worden. Daardoor ben je zo klaar met het installatieproces. Hetzelfde geldt voor de LAN zijde van de connector. Wanneer jij een hekel hebt aan het installeren van bepaalde elektronica, is deze connector erg fijn om te hebben als optie.

Waar je het beste de RJ45 connector kunt kopen

Tot slot is het belangrijk om te weten dat je het beste een RJ45 connector op een bepaalde plek kunt kopen. De meeste plekken waar deze connector te koop staat zijn namelijk niet ideaal. Zo is de kans dat je in een fysieke winkel deze connector tegenkomt klein. Dit komt doordat winkels als deze over een klein assortiment beschikken. Daarnaast vragen fysieke winkels meer voor deze connector. Dit komt doordat ze meer magazijnkosten maken. Om deze redenen zijn online winkels het beste. Op online plekken als Patchkastwinkel.nl vermijd je hoge magazijnkosten die in de prijs zitten verwerkt. Tevens zie je in een oogopslag dat deze accessoire in het online assortiment te vinden is. Daardoor weet je zeker dat een RJ45 connector binnen mum van tijd in huis is.