Gokken in games

Tegenwoordig zul je gok elementen vinden in alle populaire games, deze zullen vaak in de vorm van micro transactions te vinden zijn. Wat houd dit in? Het komt in de vormen van items die je kunt gebruiken in de game, hier koop je dan een kist, pakket, box hoe het ook wordt genoemd waar je bepaalde items uit kunt krijgen. Het is dus niet gegarandeerd wat je precies krijgt, vaak zit hier de belofte van een speciaal item aan vast wat je een voordeel in het spel moet geven. 

Waar komt verslaving in het spel

Gamen is voor elke leeftijd maar er zijn veel jonge kinderen die spelletjes zoals fifa spelen waar deze pakketten erg populair zijn. Hier kun je een erg goede speler dan winnen waardoor je beter kunt presteren. Dit triggerd een verslaving van steeds het hopen op die ene speler die als kind graag wilt. Als hier geen goede controle van ouders op zit kan je opeens een rekening vinden die erg hoog is door dit soort aankopen.

Mobiel

Het is nog een groter probleem op mobiele games omdat het een stuk makkelijker is om snel te betalen als je bank er aan is gekoppeld. DIt kan op hun eigen mobiel maar ook van hun ouders. Hier heb je ook echt de slotmachines in app vorm waar dus tegenwoordig echt geld bij komt kijken. Zo kunnen jonge kinderen al een gokverslaving ontwikkelen zonder dat jij als ouder het misschien door hebt. 

Zorg dat je een overzicht hebt van welke games je kind speelt zodat dit soort scenario’s kunnen worden voorkomen. Zorg ook dat je weet of je de betaaloptie verbonden zit zonder een wachtwoord wat het kind weet.