Batterij Besparen in Pokemon Go

Is je telefoon ook al zo snel leeg? Moet je na het spelen van Pokemon go altijd direct je telefoon weer opladen? Deze pagina bevat informatie over het gebruik van batterijen voor Pokemon Go. Batterijvoeding wordt gebruikt wanneer Pokemon Go actief is op het apparaat, en kunnen vaak de levensduur van de batterij meer dan gewenst of verwacht doen verlagen. Maar hoe kun je nou de batterij sparen tijdens het spelen van Pokemon Go? Pokemon Go is een vraatzuchtig monster als het gaat om levensduur van de batterij. Er zijn een paar manieren om te voorkomen dat het gebruik van een overmaat van de batterij bij het afspelen van Pokemon Go.

Sluit apps op de achtergrond
Bij het uitvoeren van Pokemon Go vermijd je altijd het gebruik van apps op de achtergrond. Als deze apps op staan gebruiken deze een deel van de batterij om dat ze gegevens bijwerken terwijl jij aan het spelen bent. Veel apps gebruiken internet wat er ook nog eens voor kan zorgen dat je Pokemon go een stuk trager wordt. Let er wel op dat GPS altijd aan blijft wanneer je buiten de deur speelt.

Dim je scherm helderheid
Hoe helderder het scherm, hoe meer batterij u gebruikt bij het spelen. Dat klinkt logisch toch? Toch zien wij nog veel mensen deze fout maken. Je hebt helemaal niet zoveel licht nodig, zeker niet als je in de avond speelt.

Zet het geluid uit
Niet alleen is het verlagen van het volume op uw mobiele telefoon een stap in de goede richting voor het besparen van levensduur van de batterij, je kunt namelijk ook alle audio-effecten in de app zelf uitschakel. Deze optie is te vinden voor iedereen in het instellingen menu van de app. Je kunt ervoor kiezen om geluid uit te zetten maar ook bijvoorbeeld de trilfunctie. (Open het menu in-game door te tikken op de poke bal op de kaart scherm – Selecteer het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek – klik op Music Uitschakelen and Sound Effect Music). Hierdoor bespaar je veel batterijgebruik en kun je meer poke balls gooien.

Schakel de WiFi en Bluetooth uit
Terwijl je door straten loopt of in het bos, kun je vaak geen verbinding maken met een WIFI netwerk. Het is dan ook nergens voor nodig om deze optie aan te laten. Je bent dan wel volledig aangewezen op je 3G/4G verbinding. Heb je geen mobiel internet abonnement of onbeperkt internet dan kun je aan je vrienden vragen of zij hun netwerk willen delen.. Dit kost hun echter wel extra batterij. Ook de bluetooth verbinding kun je uitzetten. Pokemon Go heeft namelijk op dit moment nog geen geschikte ondersteunende accessoire. Hiermee bespaar je batterij in Pokemon go.

Koop een externe batterij
Als je absoluut niet zonder de game kunt is het aan te bevelen een externe batterij voor je telefoon te kopen. Deze kun je via USB opladen en vervolgens kun je jouw telefoonkabeltje in deze externe batterij stoppen. Door je telefoon hierop aan te sluiten kun je echt elke seconde van de dag spelen. Hierdoor kun jij je telefoon zelfs opladen terwijl je speelt.