Bal gooien in Pokemon Go

PokeBalls zijn uw belangrijkste middel van nieuwe Pokémon vangen in Pokemon Go, maar ze zijn niet altijd sterk genoeg. Plus je moet ze op de juiste manier gooien. Met een schijnbaar eenvoudige beweging kun je PokeBalls eigenlijk niet misgooi. Maar in de praktijk lijkt dit best lastig. Je moet goed oefenen om het onder de knie te krijgen. Er zijn daarnaast meerder manieren om te gooien. Elke manier heeft zijn eigen karakter en beloning. Hoe mooier de bal, hoe meer XP bonus bij het gooien van de Pokebal in Pokemon go. Met behulp van een Pokeball, in combinatie met het beheersen van de worp techniek en het perfectioneren van je timing, word jij een echte pokemon go expert.

Bogen en kromme worpen
Kantel je Pokémon zorgvuldig. Het midden van je scherm is over het algemeen de beste plek om een succesvolle worp uit te voeren. Je worp zal met een boog in de richting van de Pokemon gaan, dus probeer je kracht en de hoek te meten, zodat de bal met een boog wordt gegooid. Terwijl het cool is om je Pokémon te zien in de echte wereld, kan het uitschakelen van de ingebouwde AR het spel een stuk eenvoudiger maken. Zodra AR is uitgeschakeld, zal de Pokémon altijd in het midden van je scherm staan en je zult niet langer het toestel hoeven bewegen om een goede hoek te krijgen. Dit is in het begin de beste manier om de pokebal te gooien in Pokemon go.

Het vermijden van afleidingsmanoeuvres
De meeste Pokémons kunnen ontwijken of afweren terwijl jij je Poke Ball gooit. Een geweldige manier om de Pokemon te vermijden tijdens het springen is om de Poke Ball vast te houden met een vinger terwijl je hem vasthoud. Nadat de pokemon dan zijn kunstje heeft gedaan gooi je de bal direct in zijn richting. Grote kans dat ze bal dan de pokemon goed kan raken. Let op: soms doen ze meerdere aanvallen achter elkaar. Wachten kan soms lonen.

Pokemon Cirkels
Besteed aandacht aan de kleur van de cirkel rondom de pokemon. Een groene kleur betekent dat de Pokémon gemakkelijk te vangen is, maar als je een donkerdere oranje kleur krijgt, of zelfs rood, dan moet jij je opmaken voor een hardere en moeilijke vangst. Het kan nodig zijn om een andere Poke Ball te gebruiken in deze situatie. Deze zijn later in het spel beschikbaar. Deze ballen zijn anders van kleur maar gooien hetzelfde. Ze zijn alleen veel sterker. Sprekend over de targeting cirkel, zult u merken zijn grootte altijd verandert. Gooi uw Poke Ball wanneer de gekleurde cirkel op zijn kleinst is.

De Spin Ball (draaiende bal)
Wanneer u uw vinger op de Poke Ball legt, draai je vinger dan rond de randen van de bal en het zal de bal een draait effect meegeven. De worp wordt dan uitgevoerd met een curve effect. Je krijgt hiervoor bonuspunten als de Pokémon ook echt op deze manier worden gevangen. Soms is het lastiger om op deze manier raak te gooien. De bal gooien in Pokemon go is met dit soort effecten wel leuker.

Sterke pokemons vangen met Great Balls
Vind je het moeilijk om een aantal van de hogere niveau Pokemon te vangen? Ontsnappen ze na het gooien telkens uit je pokeballen? Maak je dan geen zorgen. Als je eenmaal level 12 hebt bereikt in de game, dan zul je beginnen met het krijgen Great Balls die een veel hoger slagingspercentage hebben. Deze ballen zien er iets anders uit. Jouw pokemons zullen minder makkelijk ontsnappen uit deze ballen.

Razz Up gebruiken voor het gooien
Is een Pokémon nog steeds niet te vangen? Blijft het vangen zorgen voor problemen? Voed de pokemon dan eens met een Razz Berry. Dit zal die Pokémon verzwakken bij de volgende worp. Het is dus maar 1 keer te gebruiken, daarna zal je er weer opnieuw een moeten toepassen. Razz Up krijg je bij pokestops of je kunt ze kopen in de winkel.

One thought on “Bal gooien in Pokemon Go

  • 17 september 2016 at 12:39
    Permalink

    Probleem is vaak dat zowel met een curve bal of een rechte bal ik niet tot bij de pokemon kom als de cirkel rood is. Ze landen steeds voor de pokemon. Hoe los je dit op? Dat hij er uit springt vindt ik niet erg maar dat de bal er gewoon niet geraakt vind ik frustrerend.

Comments are closed.