Alles wat je moet weten over de Primera Division?

Hoor jij steeds iets over Primera Division, ook wel La Liga Santander genoemd, maar weet jij niet precies wat het is? Geen probleem! In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de belangrijkste punten op dit gebied zodat jij na het lezen van dit artikel op hoofdlijnen bekend bent met deze competitie. Hierdoor ben jij in staat om in algemene zin mee te praten op dit onderwerp. Mocht je toch nog meer informatie willen over dit onderwerp? Dan kun je online diverse bronnen raadplegen zodat je voorzien bent van alle noodzakelijke informatie.

Wat is Primera Division nu precies?

De Primera Division, ook wel La Liga Santander genoemd, is de hoogste Spaanse voetbalcompetitie. In deze competitie spelen twintig clubs waarbij de winnaar zichzelf mag bekronen als landskampioen van de Spaanse competitie. De drie clubs die als laatste eindigen, degraderen aan het einde van het seizoen die vervolgens worden vervangen door de winnaars van de Segunda Division A. 

Als we kijken naar de winnaars van afgelopen jaren in de Primera Division zijn het voornamelijk twee clubs die de competitie domineren, namelijk Real Madrid met 34 titels en Barcelona met 26 titels. Naast deze twee grootheden spelen er nog meer clubs zoals Atlético Madrid, Valencia en Sevilla.

De cijfers van Barcelona

Als we kijken naar de statistieken van Barcelona in de Primera Division, hebben ze in totaal 88 seizoenen gespeeld waarbij 4442 punten zijn behaald met een totaal van 6089 doelpunten en 3179 tegendoelpunten. Kijkend naar de topscorer van Barcelona is Lionel Messi de uitblinker die keer op keer weet te scoren. Het enige nadeel is dat de Argentijn momenteel vertrokken is naar PSG. Veel mensen vinden dit enorm jammer, maar je kunt alsnog topspelers in actie zien zoals Memphis Depay en Ansu Fati.

De cijfers van Real Madrid

Als we vervolgens kijken naar de statistieken van Real Madrid in de Primera Divison, hebben ze in totaal 88 seizoenen gespeeld waarbij 4559 punten zijn behaald met een totaal van 6135 doelpunten voor en 3241 doelpunten tegen. Kijkend naar de topscorer van Real Madrid is Cristiano Ronaldo uitblinker die keer op keer wist te scoren. Helaas voor Real Madrid, want Cristiano Ronaldo heeft sinds 2021 Real Madrid verlaten voor een nieuwe club, namelijk Manchester United.

Het bezoeken van een voetbalreis

Als je echt voetballiefhebber bent, is het zeker aan te raden om eens een leuke wedstrijd mee te pakken in de Primera Division. Zo is het mogelijk om naar Camp Nou te gaan waar Barcelona de sterren van de hemel kan gaan spelen. Zo is het mogelijk om sterspelers in actie te zien zoals Memphis Depay en Frenkie de Jong. Wil je het helemaal leuk maken en wil je voor extra spanning zorgen? Kies dan voor gokken op sport. Met behulp van gokken op sport kan je geld inzetten op welk team er wint. Een andere manier van gokken op sport is door te bepalen wie er scoort en welk team bijvoorbeeld de eerste corner krijgt.