Pokémon Go voor iOS

Pokémon Go wordt op dit moment langzaam gelanceerd voor zowel iOS als Android. Op dit moment is het nog vrij lastig om de App in Nederland te installeren op je iPhone of iPad. Pokémon Go voor iOS Nederland is officieel namelijk nog niet beschikbaar. Op dit moment zien sommige iOS gebruikers de Pokemon Go app al wel staan. Echter, wanneer je de App wil downloaden is de kans groot dat je de melding krijgt dat deze “not available in your country” is. Gelukkig circuleren er op diverse blogs en fora wel manieren hoe je deze App alsnog kunt downloaden.

Wil je Pokémon Go voor iOS downloaden? Dan kun je het best eerst even kijken of dit ook via de reguliere weg wil. Hiervoor open je de volgende link. Het is het meest handigst om deze link direct vanaf je iPhone of iPad te benaderen.

https://itunes.apple.com/nz/app/pokemon-go/id1094591345?mt=8

Je beland nu in de App Store vanuit Nieuw Zeeland. Klik op de download knop om te zien of je Pokémon Go voor iOS Nederland binnen kunt halen.

Pokémon Go voor iOS Nederland niet beschikbaar

Zoals genoemd, officieel is Pokémon Go voor iPhone en iPad nog niet gelanceerd in Nederland. Toch zijn er dus wel truukjes om dit alsnog te doen. Hieronder vind je een 4-tal stappen om de Pokemon Go App voor iOS in Nederland te downloaden:

Stap 1: Log uit van je iTunes en App Store account. Ga naar instellingen –> iTunes en App Store –> klik op je Apple Id en selecteer de optie “log uit”.
Stap 2: Open de link https://itunes.apple.com/nz/app/pokemon-go/id1094591345?mt=8 in de browser van je iOS apparaat (iPhone of iPad)
Stap 3: Maak nu een nieuwe App Store account aan. Zorg dat je als land Nieuw Zeeland invoert.
Stap 4: Download nu de Pokemon Go App voor iPhone Nederland.

Het nadeel is dat je nu dus ingelogd bent met een ander Apple ID. Sommige gegevens heb je nu dus niet bij de hand. Geen nood, je kunt altijd weer inloggen met je “normale” account. Voor nu is het slechts een hulpmiddel om Pokémon Go voor iOS te downloaden en te installeren in Nederland. Veel speelplezier!

Update 16 juli: Pokemon Go voor iOS beschikbaar
Veel Nederlanders wisten via een omweg de App al te installeren. Nu kun je Pokemon Go ook via de officiële weg downloaden. Dit gaat, zoals je gewend bent, gewoon via de App Store. Pokemon Go voor iOS is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch. De Game vereist wel dat jouw iDevice minimaal iOS 8.0 draait. De App is niet heel klein (211MB) dus zorg dat je voldoende ruimte vrij hebt. Veel succes en plezier met het spelen van de App!