Pokémon Go Gyms

Pokémon Go Gyms kunnen gevonden worden op bestaande locaties, net als dat kan bij PokeStops. Zodra je je team hebt gekozen, zult u dan in staat zijn om te communiceren met Pokemon Gyms bij u in de buurt, en ofwel vechten met de tegenstanders, of helpen bij de verdediging van de Gym. Pokémon Go Gyms kunnen door één team tegelijk worden geclaimd. Ze beschikken over een Gym leider (leader) en er kunnen meerdere trainers en hun Pokémon op de Gym actief zijn. Hoeveel wordt bepaald door het Gym Prestige-niveau. Prestige is de belangrijkste indicator voor het succes van een Gym. U kunt meer dan een tegenstander’s Gym afpakken door het volledig afbreken van de Gym Prestige punten. Als alternatief kunt u Prestige punten van vriendschappelijke Gym verhogen door het plaatsen van een eigen pokemon in deze Gyms. Hieronder volgt een overzicht van de Prestige-niveaus. De Minimum Prestige punten geeft aan hoeveel punten de Gym nodig heeft om dat niveau te bereiken.

Gym Level Aantal Pokemons Min Prestige Punten
Level 1 1 0
Level 2 2 2
Level 3 3 4
Level 4 4 8
Level 5 5 12
Level 6 6 16
Level 7 7 20
Level 8 8 30
Level 9 9 40
Level 10 10 50

Vechten in Pokémon Go Gyms

Weet dat als iemand op een bepaald moment aan het trainen of vechten is in een Pokémon Go Gym, je niet in staat zult zijn om daar iets te doen. Wacht tot de strijd is afgelopen en je zult in staat zijn om weer te communiceren met de desbetreffende Gym! Let op dat het verdedigen van een Gym je een Defender Bonus geeft. Hierdoor kun je in Pokémon Go level omhoog gaan. Om de 20 uur kunt u deze bonus uit de winkel halen, wat resulteert in 10 PokeCoins en 500 Stardust voor elke Pokémon die je bij een Gym hebben gestationeerd. Een schild pictogram verschijnt in de rechterbovenhoek van de winkel scherm als u een actieve Defender Bonus heeft. Tik op het pictogram om de bonus te verzamelen zodra het tijd is! Met elke verdedigende Pokemon verdient u 10 PokeCoins elke 20 uur, en u kunt tot 10 Pokemon verdedigen binnen de Pokémon Go Gyms op een bepaald tijdstip.

Een Pokémon Go Gym veroveren
Om te kunnen trainen in een gym moet deze eerst van jou team zijn. Hiervoor moet je een gym aanvallen. Dit kan door een pokemon van jezelf te selecteren die goed, sterk en gezond genoeg is om de aanval te doen. Zorg dat de HP van je pokemons volledig gevuld zijn anders zul je vrijwel altijd verliezen. Je kun je pokemon bewegen door naar links of rechts te swipen en je pokemon kan zelf in de aanval gaan om de gym te veroveren.

Pokémon Go Gyms verdedigen
Wanneer een gym van jouw team is moet je deze verdedigen. Dit kan je doen door een pokemon van jouw pokedex te selecteren en achter te laten in de Gym. Hier kun je ook vechten om de gym in niveau omhoog te brengen. Dit is erg leuk en een goede oefening mocht je zelf ook andere Pokémon Go Gyms willen uitdagen.

Heb jij zelf tips of ervaring met Pokémon Go Gyms? Dan zijn wij hier erg benieuwd naar. Ken jij een Gym die gemakkelijk te veroveren is? Of zoeken je mensen uit de buurt met wie jij samen op pad kunt gaan om gyms te veroveren? Laat dan hieronder een reactie achter. Pokémon Go Gyms zijn er erg veel. Vooral het behouden van de gyms kan erg lastig zijn.